Du kan overkomme dit alkoholmisbrug

09 september 2020 Cecilie Mortensen

Et alkoholmisbrug kan være utrolig opslugende. Med det menes der, at det kan komme til at fylde hele ens hverdag, det kan blive styrende for, hvad man kan og ikke kan. Og så er det desværre sådan, at jo mere man drikker, desto mere ryger man i en dårlig spiral, der ikke er god for en. 

Hvorfor udvikler man et alkoholmisbrug?

Alkohol kan være en måde, man håndterer ting, som er svære. Det kan være alt fra følelser, man har svært ved at rumme. Det kan være tanker, man ikke kan få hold på, det kan være oplevelser, man har haft eller måske sociale udfordringer, man står med.

Det er nemlig typisk ting som disse, som kan ligge til grund for, at man vælger alkohol som en måde, at håndtere det svære på. Derfor kan det også virke angstprovokerende, at man skal stoppe sit alkoholmisbrug. For når man stopper sit alkoholmisbrug, så bliver alle de ubehagelige ting lige pludseligt tydelige, og man kan mærke dem mere, end når man drikker. 

Du kan komme ud af dit alkoholmisbrug

Selvom det måske ikke virker sådan, så er der god hjælp, når man vil bryde med et alkoholmisbrug. Som det første skridt kan man kontakte et behandlingscenter, som har solid erfaring med behandling af alkoholmisbrug. På den måde har man også en idé omkring, at de har arbejdet med denne type misbrug før. Og det kan betyde, at man er i ekstra trygge hænder. 

Det kræver selvfølgelig tillid, tid og vedholdenhed, når man skal i alkoholbehandling. Men det er muligt, at man kan komme ud af misbruget. Især når man kommer på et behandlingscenter, hvor de er gode til at gøre alle forløb individuelle, så man kan få lige den støtte og hjælp til et alkoholmisbrug, man har brug for, så man kan få en hverdag uden alkohol. 

Flere Nyheder

23 september 2015

hej

24 august 2015

Den rette a-kasse