Hvad skal du overveje, inden du vælger efterbehandling til dit trægulv?

17 marts 2020 Camilla Skøtt
Hvad skal du overveje, inden du vælger efterbehandling til dit trægulv?

Trægulve er exceptionelt flotte, hvis de passes og plejes efter forskrifterne, mens de er knap så kønne, hvis de ikke holdes ved lige. Når du skal vælge efterbehandling til dit trægulv, skal du være ærlig overfor dig selv – hvor meget arbejde vil du lægge i vedligeholdelsen?

Er dit trægulv netop blevet slebet – eller skal det slibes indenfor nærmeste fremtid – så er det på tide at tage stilling til efterbehandling, så du giver gulvet optimal beskyttelse og længere levetid. Men hvilken efterbehandling skal du vælge?

For at hjælpe dig med at træffe den rette beslutning, har vi fundet tre ting, du med fordel kan overveje, inden du tager en beslutning – og husk at være helt ærlig overfor dig selv.

1) Hvor meget tid vil du bruge på vedligeholdelse?

Er du typen, der vasker gulv én gang om ugen, og har du ikke noget i mod at give gulvet sæbebehandling på kontinuerlig basis, eller er du nærmere typen, der helst ikke vil vaske gulv, hvis du kan blive fri?

Overvej, hvor meget tid du vil bruge på at passe dit gulv, inden du vælger den mest omstændelige løsning og derefter fortryder.

2) Har du kæledyr?

Er du den eneste, der bruger gulvet på daglig basis, eller består familien af både børn og voksne samt eventuelle husdyr? Jo mere gulvet bruges, jo hurtigere bliver det slidt, og derfor er det en god idé at vælge en efterbehandling, der passer til familiens brug – og du kan også overveje, om behandlingen skal være ekstra slidstærk i køkkenet eller på trapperne.

3) Hvilket udseende skal gulvet have?

Er du mest til et naturligt trægulv, eller kan du godt lide højglans? Vil du gerne have gulvet så lyst som muligt, eller kan du godt lide den hygge, et mørkere gulv giver?

De forskellige teknikker efterlader hver især forskellige udtryk, og det er vigtigt, at du ved, hvad du ønsker dig af din efterbehandling.

Flere Nyheder

23 september 2015

hej

24 august 2015

Den rette a-kasse