Man kan godt bruge mange betonelementer samme sted!

28 februar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Som bekendt kan man jo nok regne ud, at beton er noget, som der vejer godt til, og det gælder endda også i mindre portioner.

Det ved alle, der har prøvet at holde sådan noget, og ellers skal man bare læse sig op på, hvad beton egentlig er for en størrelse, og så kan man nok regne ud, at det er ret så tungt.

Når man så ligefrem har at gøre med beton elementer, som man bruger til at bygge bygninger med, så er det nogle heftige sataner, som der kan veje godt til.

Den slags kan man ikke bare løfte med hænderne, og allerede ud fra fabrikken, hvor man laver dem, så er man nødt til at have maskiner til at løfte dem rundt.

Man skal også have dem ud til det eller de steder, som de skal bruges, med tung transport såsom en lastbil, der kan holde til den slags – og her skal man i hvert fald ikke overlæsse!

betonelementer

Du kan bygge højt med betonelementer

Derfor kan man så også godt ende med at tro, at betonelementer er noget, som man udelukkende bruger til den nederste etage, hvis man skal bygge i flere niveauer, og så må man bruge nogle mindre tunge stykker til de andre etager.

Det er jo logikken i ens hoved, at man ikke skal stille noget tungt ovenpå noget tungt, for ellers braser det sammen.

Men her skal man tænke på, at man har fundet ud af, hvordan man kan stable flere betonelementer ovenpå hinanden, så man ikke moser de nederste led unødvendigt.

På den måde kan man godt bygge højt og faktisk i mange etager med betonelementer, uden man skal være bange.

Det er også en af grundene til, at når man allerede har de betonelementer parate, så kan man hurtigt opdage en bygning være skudt i vejret, når man begynder at bygge på den.

Flere Nyheder

23 september 2015

hej

24 august 2015

Den rette a-kasse