Nogle døre er blevet droppet, mens andre er kommet til

10 november 2021 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Vi kunne vælge at se på offentlige bygninger med videre, men i denne artikel holder vi os til de hjemlige boliger, da det er nogle af dem, der har gennemgået den største udvikling gennem tiden, og så er det dem, som de fleste folk kan forholde sig til, da alle bor et sted.

Vi vil ikke gennemgå hele udviklingen med døre i hjemmet, og vi vil ikke se på udviklingen i selve dørtypen, da det ville blive en rigtig lang artikel.

Så vi ser her på det med, hvor man har brugt døre i et hjem, hvor nogle er forsvundet, mens andre er kommet til.

Til at starte med er hjemmet egentlig bare et enkelt stort rum, hvor alle opholder sig samlet, så der var faktisk bare hoveddøren at gøre godt med, når man ville ud og ind af det samme hus.

image

Da hjemmet fik flere og færre døre

En anden ting, der er morsomt at tænke på, er, at det blev så moderne med samtalekøkkener for en del år siden, og det er da også blevet det mest almindelige, at man spiser i køkkenet, og når man har gæster på besøg, så kan man nogle gange måske bevæge sig over i den anden ende af rummet, men det ses ikke lige så tit, at man bevæger sig ind i et andet rum.

For dengang skulle man helst have tjenestefolk til at lave maden for en, og det finere selskab havde ikke brug for at se maden bliver lavet; lidt ligesom det stadigvæk foregår på de fleste restauranter.

Og så er der atter det med private værelser: Der er kommet flere til af dem med døre foran, men det er ikke så mange år siden, at man så det som luksus, at hver barn i familien havde sit eget værelse.

Men i kraft af at vi får flere penge mellem hænderne og føder færre børn, så er det blevet muligt med eget værelse med dør til hvert afkom.

Nu om dage vinder du dine døre på Klarvinduer.no.

Flere Nyheder

23 september 2015

hej

24 august 2015

Den rette a-kasse