SEO for begyndere: Hvordan virker tandhjulene?

13 marts 2018 Camilla Skøtt
SEO for begyndere: Hvordan virker tandhjulene?

SEO. Vi hører det igen og igen, så snart samtalen falder på hjemmesider. Men hvad er det? Og hvad sker der egentlig bag skærmen, inde i al teknikken, når din SEO er succesfuld? Det tager vi et kig på, men allerførst får du en klar definition af SEO.

SEO er en forkortelse for det engelske Search Engine Optimization, der ikke ligger helt så godt i munden som SEO. På dansk siger vi søgemaskineoptimering (også lidt kringlet), søgeoptimering (stadig ikke helt mundret) eller Google optimering (så ved man da, hvad der bliver talt om). Vi holder nu mest af udtrykket SEO. Det fungerer. Og det er en betegnelse for al det arbejde, der foretages på hjemmesiden for at gøre den synlig for Google.

Med det på plads kan vi tage et kig på det, der rent faktisk sker, når du laver en søgning på Google. Hvis du for eksempel skriver “SEO” i søgefeltet, så dukker der 10-12 resultater op på første side, der allesammen proklamerer at vide noget om SEO. Du vælger umiddelbart den, der lader til at besvare dine spørgsmål bedst – og vupti. Succesfuld SEO. For hjemmesidens vedkommende. Altså den du klikkede på. Den hjemmeside har nemlige lavet et enormt arbejde ude i onlineuniverset for at dukke op på side 1 på Google – og det at du klikker på lige præcis den hjemmeside, er en succes for ejeren. Forhåbentlig finder du også det, du leder efter – ellers giver det bagslag for virksomheden senere.

Flere Nyheder

Cashmeretørklæder

20 november 2017

Cashmeretørklæder