Unge af alle interesser samles på Flakkebjerg

22 marts 2017 Amalie

Er du på udkig efter en efterskole, hvor du kan fordybe dig i kunstens mange aspekter, og både tilegne dig praktisk erfaring med udformning, samt teoretisk viden omkring kunstens rolle i samfundet gennem tiden? Eller ligger dine interesser inden for politik og den globale udvikling, og ønsker du at lære mere om de strømninger, der netop nu ses verden over, og som vil stå skrevet i fremtidens historiebøger? Er er du interesseret i medier, og måden, hvorpå de både kan underholde og informere, samt sætte dagsordenen i langt højere grad, end de fleste er klar over? Eller elsker du at udtrykke dig abstrakt med din krop, og er du nysgerrig på fornemmelsen af at stå i spotlightet og optræde foran andre med en historie og et budskab? Er du mere interesseret i din egen krops evner til at præstere fysisk i en række sportsgrene, og derudover blandt andet den biologi, der ligger bag? Eller er du vild med naturvidenskab og dens mulighed for at generere viden om vores evigt foranderlige jordklode?

Uanset, hvor dine interesser ligger, er der et linjefag for dig på Flakkebjerg Efterskole. Her kan du nemlig vælge mellem linjerne Art, Global, Media, Performance, Adventuresport og Science, som man kan læse mere om på http://www.flakkebjergefterskole.dk/. Med andre ord samler Flakkebjerg altså unge med mange forskellige interessefelter, som hver især søger til skolen for at realisere forskellige faglige projekter. Dog er det personlige aspekt også vigtigt på Flakkebjerg, sammen med det faglige. For i daglig omgang med så mange andre forskellige unge lærer man hurtigt, at der er langt flere ligheder mellem end, en man ellers går og tror. Denne lektie er vigtig på Flakkebjerg, hvor ledelsens vision er at lade unge erfare, hvordan vi som mennesker står stærkere sammen, og ikke bør vænne os bort fra andre, blot, fordi de ved første øjekast ser anderledes ud – en lektie, som i høj grad også er vigtig at tage med sig videre i livet, uden for skolens mure. 

Et år på Flakkebjert adskiller sig fra de foregående folkeskoleår ved, at man får mulighed for at påvirke sin egen vej, når det kommer til den valgte linje, som er et udtryk for ens personlige interesse. Dog er et år på Flakkebjerg ikke et pause-år fra undervisning og skole, men et år, der giver mulighed for intenst arbejde med et specificeret fagområde, samt selvfølgelig også timer i andre, obligatoriske fag. Undervisningen i linjefaget på Flakkebjerg kan være vejen til karrieremæssig afklaring, eller – mindst lige så vigtigt – en måde, hvorpå man kan kan lære mere om sig selv og sine egne interesser. Uanset hvad vil et år på Flakkebjerg betyde unikke venskaber, spændende undervisning og måske endda et nyt syn på verden.

 

Flere Nyheder

Cashmeretørklæder

20 november 2017

Cashmeretørklæder